Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesAlles over de Arbeidsovereenkomst
Wat wordt geregeld met een arbeidsovereenkomst van VraagHugo?
Wat wordt geregeld met een arbeidsovereenkomst van VraagHugo?

Werknemer en werkgever zijn gebaat bij een goed contract. Regel zaken als salaris, vakantiedagen en proeftijd met onze arbeidsovereenkomst.

Hugo avatar
Geschreven door Hugo
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Antwoord

Met een arbeidsovereenkomst neem je iemand in dienst. De werknemer verricht werk onder leiding van de werkgever, en de werknemer krijgt in ruil daarvoor een salaris.

Met de arbeidsovereenkomst van VraagHugo bepaal je onder meer de hoogte van het salaris, de duur van het contract, de werktijden en natuurlijk het aantal uur per week dat iemand werkt.

Salaris

Als werkgever moet je loonheffingen inhouden op het salaris van je personeel. In het contract bepaal je het brutosalaris van de werknemer, dus het salaris voor belastingen.

Vakantie

Iedereen heeft per jaar recht op ten minste vier keer het gemiddelde aantal gewerkte uren per week aan vakantie. Dat betekent dat een fulltimer recht heeft op ten minste 20 vakantiedagen. Meer mag natuurlijk ook en dat dit kun je met Hugo zelf in het contract opstellen.

Cao

Mogelijk geldt er voor jouw bedrijf een collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Daarin kunnen afspraken in staan waar je niet in jouw arbeidsovereenkomst ten nadele van de werknemer van kunt afwijken. Hugo houdt bij het maken van jouw arbeidsovereenkomst rekening met een mogelijke cao.

Zelf een arbeidsovereenkomst opstellen?

Met VraagHugo ben je verzekerd van een arbeidsovereenkomst op maat, die perfect past bij jouw bedrijf en personeel. Regel alle zaken tot in de puntjes, eenvoudig en snel. 

Was dit een antwoord op uw vraag?