Alle collecties
Alles over de Stageovereenkomst
Hoeveel stagevergoeding is gebruikelijk?
Hoeveel stagevergoeding is gebruikelijk?
Wettelijk hoeft de stagiair geen stagevergoeding te ontvangen. Het is echter wel gebruikelijk.
Hugo avatar
Geschreven door Hugo
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Antwoord

De hoogte van een stagevergoeding verschilt per opleidingsniveau, werkervaring en in welk studiejaar de stagiair zit. De gemiddelde stagevergoeding ligt tussen de €250 en €450. 

Uitleg

Het is wettelijk niet verplicht een stagevergoeding te geven, maar wel gebruikelijk. 

Er zijn bedrijven die alleen een reiskosten-, onkosten- of kilometervergoeding geven. Dit telt niet als loon, dus je hoeft hierover geen belasting te betalen. 

Stagevergoeding per opleiding

Sommige organisaties betalen helemaal geen vergoedingen en er zijn bedrijven die veel meer dan gemiddeld betalen. 

MBO
Bij een meewerkstage wordt vaak meer vergoed dan bij een meeloopstage. De vergoeding ligt gemiddeld op € 200,- per maand. 

HBO
De gemiddelde stagevergoeding voor HBO'ers hangt ook af van het karakter: een meewerkstage of een afstudeerstage. De vergoeding ligt meestal tussen de € 250,- en € 350,- per maand. 

WO
De vergoedingen van stages op academisch niveau liggen wat hoger. Het gemiddelde ligt hier tussen de € 350 en € 450 per maand.

Betaling
Op de stagevergoeding moeten loonheffing en premie worden inhouden. Dit en alle andere relevante punten leg je vast in de stageovereenkomst van VraagHugo. Je maakt hem zelf via vraag en antwoord op maat. Kom je er niet uit? Het team van VraagHugo zit voor je klaar en rekent hier geen extra kosten voor. 

Maak zelf een stageovereenkomst

Met VraagHugo stel je in enkele stappen zelf een stageovereenkomst op waarin je de stagevergoeding regelt. Kom je er niet uit? Het team van VraagHugo staat voor je klaar en rekent hier geen extra kosten voor.

Was dit een antwoord op uw vraag?